Kirstin Gramlich is cantor-organist aan de Lebuinuskerk in Deventer en daarmee de vaste bespeler van het monumentale Holtgräve-orgel. Ze studeerde Kirchenmusik-A aan de Hochschule für Musik und Tanz in Keulen. In 2001 kwam zij naar Nederland voor een masteropleiding orgel aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Deze studie ronde zij in 2004 met lof van […]

Kirstin Gramlich is cantor-organist aan de Lebuinuskerk in Deventer en daarmee de vaste bespeler van het monumentale Holtgräve-orgel. Ze studeerde Kirchenmusik-A aan de Hochschule für Musik und Tanz in Keulen. In 2001 kwam zij naar Nederland voor een masteropleiding orgel aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Deze studie ronde zij in 2004 met lof van de jury af. Sindsdien heeft Kirstin Gramlich een internationale concertpraktijk opgebouwd.  Dit jaar zal haar eerste soloalbum aan het Holtgräve-orgel verschijnen, “Phantasie, frei” met Duitse muziek uit de Romantiek en de twintigste eeuw, uitgebracht bij het label Diamondlines.Sinds haar aantreden als cantor-organist aan de Lebuinuskerk zet Kirstin Gramlich zich ervoor in om het orgel en de orgelmuziek ook bij een jong publiek bekend te maken. Samen met acteur Frank Groothof speelt ze de familievoorstelling “De Tovenaarsleerling”. Afgelopen jaar ging ze een samenwerking aan met wetenschapsjournalist Govert Schilling, met een programma rondom de suite “The Planets” van Gustav Holst. Voor haar bijzondere bijdrage aan de ontwikkeling van de hedendaagse orgelmuziek werd ze genomineerd voor de Sweelinck/Muellerprijs 2009.

Op 10 december 2020 voert Kirstin Gramlich Dromen als Messiaen uit, samen met organisten Wim Diepenhorst en Jan Kleinbussink in de Lebuinuskerk in Deventer.

Holtgräve Orgel-Lebuinuskerk Deventer