Jeroen Koopman (Amsterdam, 1991) begon op zevenjarige leeftijd met pianoles bij zijn vader, Arthur Koopman. Van hem kreeg hij ook zijn eerste orgellessen. Jeroen vervolgde zijn lessen aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar hij in 2006 werd toegelaten tot de afdeling Jong Talent. Aan het Conservatorium van Amsterdam behaalde hij zijn Bachelor- en […]

Jeroen Koopman (Amsterdam, 1991) begon op zevenjarige leeftijd met pianoles bij zijn vader, Arthur Koopman. Van hem kreeg hij ook zijn eerste orgellessen. Jeroen vervolgde zijn lessen aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar hij in 2006 werd toegelaten tot de afdeling Jong Talent. Aan het Conservatorium van Amsterdam behaalde hij zijn Bachelor- en Master of Music diploma. Zijn docenten waren Pieter van Dijk, Matthias Havinga en gastdocent Louis Robilliard, bij wie hij lessen nam voor het Franse repertoire. Improvisatieles volgde hij bij Miklós Spányi. Verder nam hij deel aan masterclasses bij onder andere Ben van Oosten, Leo van Doeselaar, Zsigmond Szathmáry, Peter Planyavski en Thierry Escaich. Voor zijn studie kerkmuziek volgde hij lessen bij onder andere Christiaan Winter en liep hij stage bij Jan Hage in de Domkerk te Utrecht (waar Dromen als Messiaen ook te bewonderen is op 26 december 2020).

Sinds zijn veertiende is Jeroen ook actief als kerkorganist en vanaf maart 2020 is hij de hoofdorganist van de Singelkerk te Amsterdam. Daarnaast is hij betrokken bij concerten als basso continuo speler en is hij de vaste repetitor van verschillende koren. Ook is hij actief bij het spelen in theater- en operaproducties, waaronder de opera ‘Le Nozze di Figaro’ van Mozart. Verder geeft hij pianoles op muziekschool ‘Opmaat’ in Haarlem. 

In 2015 heeft Jeroen zijn eerste cd opgenomen. Samen met zijn vader Arthur Koopman, op het orgel van de Noorderkerk te Amsterdam. Ook heeft hij een youtube-kanaal waar hij zijn eigen video’s publiceert. Hier kun je een kijkje nemen.