Jan Kleinbussink, emeritus cantor-organist van de Grote of Lebuinuskerk in Deventer, studeerde orgel, piano, klavecimbel muziektheorie en koor- en orkestdirectie. Hij vervolgde zijn orgelstudie in Wenen én studeerde klavecimbel in Amsterdam. Meer en meer volgde een specialisatie op het gebied van de muziektheorie en uitvoeringspraktijk van de renaissance- en barokmuziek. Het orgelwerk van Messiaen is […]

Jan Kleinbussink, emeritus cantor-organist van de Grote of Lebuinuskerk in Deventer, studeerde orgel, piano, klavecimbel muziektheorie en koor- en orkestdirectie. Hij vervolgde zijn orgelstudie in Wenen én studeerde klavecimbel in Amsterdam. Meer en meer volgde een specialisatie op het gebied van de muziektheorie en uitvoeringspraktijk van de renaissance- en barokmuziek. Het orgelwerk van Messiaen is voor hem niet onbekend: tijdens zijn ambtsperiode aan de Lebuinuskerk (1970-2013) besteedde hij uitgebreid aandacht aan Messiaen. Verder werkte Jan Kleinbussink vanaf de oprichting als continuo-speler op orgel en klavecimbel bij het beroemde Amsterdam Baroque Orchestra en Choir onder leiding van Ton Koopman en werkte daarnaast als hoofd Afdelingen Oude Muziek en Orgel en Kerkmuziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, daarna als hoofd masterstudies en ‘artistic research’.

Op 10 december 2020 voert Jan Kleinbussink Dromen als Messiaen uit, samen met organisten Wim Diepenhorst en Kirstin Gramlich in de Lebuinuskerk in Deventer.

 


Holtgräve Orgel-Lebuinuskerk Deventer