Cor Ardesch speelt op 20 december 2019 in de Grote Kerk in Dordrecht La Nativité du Seigneur van Olivier Messiaen samen met audiovisueel kunstenaar Marcel Wierckx.

Cor Ardesch is Stadsorganist van Dordrecht en bespeelt in die functie zowel het in 2007 nieuwgebouwde Bach-orgel als het romantische Kam-orgel in de Grote Kerk in Dordrecht. In het programma Dromen als Messiaen zal op het Kam-orgel worden gefocust, een majesteitelijk instrument dat onlangs geheel is gerestaureerd en klinkt als nooit tevoren. De zichtbare orgelkas stamt uit 1678 en het klinkende deel uit 1856. Hij is bijzonder gegrepen door de diep religieuze muziek van La Nativité du Seigneur waarin een onwaarschijnlijk gevoel voor harmonie en kleur aanwezig is.

Ardesch studeerde orgel bij Piet Kee aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Daarnaast volgde hij een opleiding Improvisatie bij Bert Matter aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.  Naast het bespelen van de orgels tijdens kerkdiensten zet hij zich bijzonder in om de fraaie instrumenten van de Grote Kerk voor een groot publiek aantrekkelijk te maken. Zo wordt op verschillende manieren de jeugd betrokken bij het eeuwenoude ambacht van organist en daarnaast streeft hij  naar verbreding in het aanbod van concerten in de Grote Kerk door aansluiting te zoeken bij andere kunstdisciplines.

www.corardesch.nl

Kam-orgel- Grote Kerk Dordrecht