Johan Luijmes behaalde zijn diploma’s voor orgel bij Bert Matter aan de Hogeschool voor de kunsten te Arnhem. Aan het zelfde instituut studeerde hij af als beeldend kunstenaar. Luijmes was een van de oprichters van muziektheater de Plaats in Arnhem. Vanaf 1995 is hij organist van de Eusebiuskerk in Arnhem en vanaf 2000 stadsorganist van […]

Johan Luijmes behaalde zijn diploma’s voor orgel bij Bert Matter aan de Hogeschool voor de kunsten te Arnhem. Aan het zelfde instituut studeerde hij af als beeldend kunstenaar. Luijmes was een van de oprichters van muziektheater de Plaats in Arnhem.

Vanaf 1995 is hij organist van de Eusebiuskerk in Arnhem en vanaf 2000 stadsorganist van Arnhem. Hij heeft een internationale concertpraktijk. Van 2002 -2009 leidde hij intro in situ, productiehuis voor hedendaagse muziek te Maastricht. Sinds de oprichting van het Orgelpark in Amsterdam in 2007 is Luijmes artistiek leider. Daarnaast was hij wissellector aan de Hogeschool Zuyd en is hij gastdocent op o.a. de Amsterdamse Rietveld academie. Sinds 2015 is Luijmes daarnaast artistiek leider van beeldengalerij Het Depot in Wageningen. Johan Luijmes heeft een bijzonder voorliefde om orgelconcerten te verrijken met elementen uit andere disciplines.

Het feit dat Messiaen intuïtief klank en kleur verbond inspireerde Luijmes tot ‘Dromen als Messiaen’. Als artistiek directeur van het Orgelpark zal hij tijdens de performance op het Verschueren-orgel spelen. Dit  grote orgel is de pièce de résistance van het Orgelpark en bevindt zich op het balkon tegenover het Sauer-orgel. Het werd gebouwd door Verschueren Orgelbouw in Heythuysen in de stijl van de 19de-eeuwse Franse orgelmaker Aristide Cavaillé-Coll.

Het Verschueren Orgel