Johan Luijmes behaalde zijn diploma’s voor orgel bij Bert Matter aan de Hogeschool voor de kunsten in Arnhem. Aan hetzelfde instituut studeerde hij af als beeldend kunstenaar. Luijmes was een van de oprichters van muziektheater de Plaats in Arnhem. Vanaf 1995 is hij organist van de Eusebiuskerk in Arnhem en vanaf 2000 stadsorganist van Arnhem. […]

Johan Luijmes behaalde zijn diploma’s voor orgel bij Bert Matter aan de Hogeschool voor de kunsten in Arnhem. Aan hetzelfde instituut studeerde hij af als beeldend kunstenaar. Luijmes was een van de oprichters van muziektheater de Plaats in Arnhem.

Vanaf 1995 is hij organist van de Eusebiuskerk in Arnhem en vanaf 2000 stadsorganist van Arnhem. Hij heeft een internationale concertpraktijk. Van 2002 -2009 leidde hij intro in situ, een productiehuis voor hedendaagse muziek in Maastricht. Sinds de oprichting van het Orgelpark in Amsterdam in 2007 is Luijmes daar artistiek leider. Daarnaast was hij wissellector aan de Hogeschool Zuyd en is hij gastdocent op o.a. de Amsterdamse Rietveld academie. Sinds 2015 is Luijmes daarnaast artistiek leider van beeldengalerij Het Depot in Wageningen. Johan Luijmes heeft een bijzondere voorliefde om orgelconcerten te verrijken met elementen uit andere disciplines. Het feit dat Messiaen intuïtief klank en kleur verbond inspireerde Luijmes tot ‘Dromen als Messiaen’. Voor deze reeks zal hij als organist aantreden bij  in de Eusebiuskerk en de performance in de Laurenskerk in Rotterdam.

 

Laurenskerk, Rotterdam

 

 

Strumphlerorgel in de Eusebiuskerk in Arnhem