Wim Diepenhorst (1971) studeerde muziekwetenschappen aan de Universiteit van Utrecht en orgel aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam. Hij was docent aan het Sweelinck Conservatorium en redacteur bij de encyclopedie Het Historische orgel in Nederland. Sinds 2003 is hij orgelspecialist van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Als adviseur was hij betrokken bij de nieuwbouw van […]

Wim Diepenhorst (1971) studeerde muziekwetenschappen aan de Universiteit van Utrecht en orgel aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam. Hij was docent aan het Sweelinck Conservatorium en redacteur bij de encyclopedie Het Historische orgel in Nederland. Sinds 2003 is hij orgelspecialist van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Als adviseur was hij betrokken bij de nieuwbouw van het Verschueren-orgel in Tarragona (Spanje), de reconstructie van het middeleeuwse Peter Gerritsz-orgel in het Orgelpark in Amsterdam en een door Reil gebouwd renaissance-orgel in Pulgarn (Oostenrijk). Wim Diepenhorst werkt regelmatig samen met het ensemble Cappella Pratensis.

 

Op 10 december 2020 voert Wim Diepenhorst Dromen als Messiaen uit, samen met organisten Jan Kleinbussink en Kirstin Gramlich in de Lebuinuskerk in Deventer.

 

 

Holtgräve Orgel-Lebuinuskerk Deventer