Johan Luijmes speelt op 11 december 2019 in de Eusebiuskerk in Arnhem La Nativité du Seigneur van Olivier Messiaen samen met audiovisueel kunstenaar Marcel Wierckx.

Johan Luijmes behaalde zijn diploma’s voor orgel bij Bert Matter aan de Hogeschool voor de kunsten te Arnhem. Aan het zelfde instituut studeerde hij af als beeldend kunstenaar. Luijmes was een van de oprichters van muziektheater de Plaats in Arnhem.

Vanaf 1995 is hij organist van de Eusebiuskerk in Arnhem en vanaf 2000 stadsorganist van Arnhem. Hij heeft een internationale concertpraktijk. Van 2002 -2009 leidde hij intro in situ, productiehuis voor hedendaagse muziek te Maastricht. Sinds de oprichting van het Orgelpark in Amsterdam in 2007 is Luijmes artistiek leider. Daarnaast was hij wissellector aan de Hogeschool Zuyd en is hij gastdocent op o.a. de Amsterdamse Rietveld academie. Sinds 2015 is Luijmes daarnaast artistiek leider van beeldengalerij Het Depot in Wageningen. Johan Luijmes heeft een bijzonder voorliefde om orgelconcerten te verrijken met elementen uit andere disciplines.Het feit dat Messiaen intuïtief klank en kleur verbond inspireerde Luijmes tot ‘Dromen als Messiaen’.

Voor deze reeks zal hij als organist aantreden bij de première in de Eusebiuskerk Arnhem. Daar speelt hij op het Strumphlerorgel dat in 1951 gekocht is door de Eusebiuskerk van de Hersteld Evangelisch Lutherse kerk in Amsterdam. Dit omdat tijdens de slag om Arnhem een felle brand ervoor zorgde dat  het indrukwekkende Wagnerorgel dat dateerde uit 1769/1770 in vlammen opging. Van dit instrument bleef letterlijk alleen een registerplaatje over.

Strumphlerorgel, Eusebiuskerk Arnhem